Een goede makelaar vinden in Rotterdam

Het is zover. Je bent klaar om een eigen huis te gaan kopen. Dat doe je natuurlijk in de mooiste stad van Nederland, Rotterdam. Ook heb je ongetwijfeld een heleboel vragen. Wat kun je krijgen voor jouw budget en hoe zorg je dat je geen kat in de zak koopt? Dit zijn zaken waar een goede makelaar jou bij kan helpen. Dat is wel zo handig, want je hebt al genoeg aan je hoofd! Doorloop op je gemak het volgende stappenplan en je weet precies hoe je een goede makelaar moet vinden.


Op verkenningstocht

Misschien ben je al langs je droomhuis gelopen en heb je gezien welke makelaar dat huis verkoopt. Je kunt er dan voor kiezen om via de kortste weg een afspraak te maken om bij het huis te gaan kijken, maar we raden toch aan om je eerst goed te oriënteren. Een makelaar kan dat goed, het is immers zijn werk, dus daar ga je allereerst naar op zoek. Ga eens een avondje achter de laptop zitten en zoek de makelaars in Rotterdam één voor één op. Je krijgt zo een beeld van de werkwijze van de makelaars. Zijn ze gespecialiseerd in een bepaald gebied, is het een groot of een klein makelaarskantoor en hoeveel kosten ze eigenlijk? Maak een lijstje van de makelaars die jou geschikt lijken en bel ze op om eens kennis te maken. De kantoren die je uitnodigen voor een kopje koffie en een gesprek krijgen bij deze stap al gauw voorrang boven de gehaaste telefonistes, dus je lijstje wordt bij deze stap misschien een stukje kleiner. De volgende stappen kun je proberen zelf op te zoeken, maar dat is in veel gevallen niet mogelijk. Vraag ze daarom na tijdens het kennismakingsgesprek.


Aangesloten bij een vereniging

Is de makelaar waar je op bezoek bent aangesloten bij een vereniging, zoals de NVM of VBO? Mooi! Dat is precies wat je wilt. Zo’n vereniging zegt helaas niets over de kwaliteit van de makelaar, maar toch is het belangrijk. Dat komt omdat dergelijke verenigingen een geschillencommissie hebben. Mocht zich een conflict voordoen tussen jou en je makelaar dan kun je naar de geschillencommissie om dit op te lossen. Wanneer een makelaar niet is aangesloten bij een vereniging sta je wat dat betreft machteloos.


Staat van dienst

Vraag naar de staat van dienst van de makelaar. In hoeveel vergelijkbare situaties hebben zij bemiddeld? Een goede makelaar kan je precies vertellen hoe de situatie er voor jou uit ziet, omdat hij deze situatie al vaker heeft gezien. Wanneer de makelaar je weinig kan vertellen over eerder verkochte huizen in jouw prijsklasse dan is deze waarschijnlijk niet geschikt. Je kunt hiervoor ook navraag doen bij kennissen, vrienden en familieleden. Het zou zomaar kunnen dat je daar meer relevante informatie uithaalt dan je zelf ooit had kunnen vinden. De ervaringen die zij hebben opgedaan kunnen jou op die manier heel goed van pas komen. Probeer hier dus gebruik van te maken!


Kennis van lokale markt

Het is van groot belang dat de makelaar met wie jij in zee gaat een goede kennis van zaken heeft. Hij moet je precies kunnen vertellen wat er in een wijk of gebied te koop staat en wat daar de voor- en nadelen van zijn. De makelaar is er om jou te informeren en assisteren bij de aankoop van jouw huis. Stel daarom de vragen waar je mee zit altijd aan de makelaar. Indien hij hier geen goed antwoord op kan geven is het waarschijnlijk tijd om verder te zoeken.

De onderhandeling

De makelaar moet dus goed weten hoe de lokale markt in elkaar zit. Dat is voor hem belangrijk omdat hij pas betaald wordt wanneer het huis verkocht is. Hij heeft er dus baat bij om precies te weten wat er wel en niet mogelijk is en waar verder op gelet moet worden in het gebied waar het huis staat. Die kennis komt jou goed van pas, maar het feit dat de makelaar pas betaald krijgt op het moment dat er een overdracht plaatsvind betekent ook dat je hier rekening mee moet houden. Hij zal minder snel het onderste uit de kan proberen te halen wanneer hij bang is dat de deal dan afketst. Zelfs de beste makelaars moeten geld verdienen en zullen dus proberen om de koop zo goedkoop mogelijk te maken bínnen de grens waarvan hij verwacht dat de verkoper afhaakt. Indien het om jouw ultieme droomhuis gaat zou je die grens misschien nog veiliger schatten dan de makelaar zelf. Aan de andere kant, wanneer je meerdere huizen op het oog hebt, zou je de prijs waarschijnlijk een stuk minder veilig schatten. Onthoud dat deze discrepantie bestaat en bespreek het eventueel met je makelaar.


Aanvoelen

Welke makelaar je ook kiest, het belangrijkste is dat het goed aanvoelt. Is er een de goedkoopste maar krijg je er geen prettig gevoel bij? Kies dan gewoon voor een ander. Weet je niet waar je moet beginnen? Deze makelaar in Rotterdam vinden wij in ieder geval erg prettig. Veel plezier bij de aankoop van je huis!

 

©2019 by makelaar-rotterdam. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now